Terugleverkosten zonnepanelen nu ook doorgevoerd bij Budget Energie

Loreno Boom

Mar 8, 2024

4

min read

facebooklinkedin
Je hebt het vast al gehoord, na Vandebron gaat nu ook Budget Energie terugleverkosten rekenen voor zijn/haar klanten. Wat houdt dit in?

De wereld van energie is volop in beweging, en recente ontwikkelingen bij Budget Energie onderstrepen dit meer dan ooit. Het energiebedrijf heeft besloten om terugleverkosten in rekening te brengen voor eigenaren van zonnepanelen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook kansen, met name de kans om een thuisbatterij te overwegen. Laten we dieper duiken in dit nieuws en ontdekken waarom een thuisbatterij nu relevanter is dan ooit.

Terugleverkosten

Budget Energie, de vierde grootste energieleverancier in Nederland, past zijn beleid aan. Nieuwe klanten krijgen direct te maken met terugleverkosten, terwijl bestaande klanten met een vast contract pas kosten gaan zien bij een contractvernieuwing of overstap naar een variabel contract. Dit initiatief is bedoeld om het gebruik van groene stroom te optimaliseren en het elektriciteitsnet te ontlasten, maar omdat niet iedereen de zonnestroom direct kan opmaken wanneer het opgewekt wordt, leidt dit tot een oneerlijke kostenverdeling. Het rendement van de zonnepanelen gaat direct flink omlaag als je zulke flinke kosten per maand zal moeten betalen.

De Rol van de Thuisbatterij

Met de introductie van terugleverkosten wordt het voor zonnepaneelbezitters financieel aantrekkelijker om de opgewekte energie zelf te gebruiken. Hier komt de thuisbatterij namelijk om de hoek kijken. Een thuisbatterij stelt u in staat om de overdag opgewekte zonne-energie op te slaan en te gebruiken wanneer u het nodig heeft, bijvoorbeeld 's avonds of 's nachts. Dit vermindert uw afhankelijkheid van het net en helpt u de impact van de nieuwe kosten te minimaliseren.

Voordelen van een Thuisbatterij

Energie-onafhankelijkheid: U bent minder afhankelijk van het net en kunt uw eigen opgewekte energie gebruiken.

Kostenbesparing: Door energieopslag kunt u meer van uw eigen groene energie gebruiken, wat financieel voordeliger is.

Milieuvriendelijk: Het opslaan van zonne-energie helpt bij het verminderen van de CO2-voetafdruk.

Netontlasting: Door energie op te slaan en te gebruiken wanneer het nodig is, helpt u het elektriciteitsnet te ontlasten en de efficiëntie van groene energie te verhogen.

Conclusie

De introductie van terugleverkosten maakt het financieel gezien steeds zinvoller om een thuisbatterij aan te schaffen en over te stappen naar een dynamisch tarief. Dan ga je niet alleen jouw zonnestroom maximaal consumeren maar gaat door de slimme software van Bohm Energy jouw thuisbatterij zelfs geld opleveren. Hoe dat zit lees je hier: Link

Benieuwd wat een thuisbatterij voor jou kan opleveren?

Neem contact met ons op op 085-7606981 of mail naar info@bohmenergy.nl voor meer informatie en advies op maat.

Loreno Boom

Mar 8, 2024

4

min read

facebooklinkedin